Καλλυντικά που φροντίζουν με αγάπη την επιδερμίδα μας ενώ ταυτόχρονα θα προάγουν την γενικότερη υγεία του σώματος και της ψυχής μας.

Δήμητρα Γουλά

H αφύπνιση


  • Όταν τελείωσα τον πρώτο κύκλο σπουδών μου στην Γερμανία στον τομέα αισθητικής - κοσμετολογίας είχα ήδη διαπιστώσει πως ήμουν αλλεργική στα καλλυντικά. Στο πέρασμα του χρόνου έχοντας συνεργαστεί με πολλούς χώρους ομορφιάς συνέχισα να έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα χωρίς να μπορώ να βρω μια λύση.
  • Το 1997 άνοιξα πλέον το δικό μου ινστιτούτο και συνεργάστηκα με πάρα πολλές και καλές επαγγελματικές εταιρείες καλλυντικών προσδοκώντας πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα για εμένα και τους πελάτες μου.
  • Το 2004 είχα την τιμή να είμαι μέλος της επιτροπής «Prix de beaute» του περιοδικού «Votre Beaute» μέσα από την οποία βαθμολογούσαμε όλα τα προϊόντα της χρονιάς από τις πιο γνωστές εταιρείες του κόσμου και όλες τις κατηγορίες προϊόντων, (πολυτελείας, ευρείας, φαρμακοκαλλυντικό, αρώματα). Όσοι ήμασταν στην επιτροπή είχαμε την τύχη να παραλαμβάνουμε κάθε χρόνο 4 μεγάλες κούτες (σαν αυτές του γάλακτος) γεμάτες με καλλυντικά για όλα τα δέρματα και όλα τα πιθανά αισθητικά προβλήματα. Φυσικά έπρεπε σε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα να δοκιμάσω όλα τα προϊόντα και να τα βαθμολογήσω για την υφή, το άρωμα, την απόδοση, την συσκευασία κ. π. α Δυστυχώς παρ’ όλη την καλή μου πρόθεση δεν έβαλα στο δέρμα μου τίποτα χωρίς να με ενοχλήσει έστω και λίγο.
  • Αυτή όμως ήταν πλέον η μεγάλη αφύπνιση για έμενα να ξεκινήσω μια πιο λεπτομερή έρευνα για τα συστατικά των καλλυντικών. Ξέρετε . Αυτά με τα πολύ μικρά γράμματα στο πίσω μέρος της ετικέτας. Άρχισα λοιπόν να αποσαφηνίζω τις ετικέτες των καλλυντικών για να δω ποιο η ποια ενεργά συστατικά είναι αυτά που μου προκαλούν δυσανεξία. Ενισχυτές διαπερατότητας, χρώματα , αρώματα, γαλακτωματοποιητές είναι μόνο μερικές από τις ουσίες που βρίσκονται στα περισσότερα καλλυντικά χωρίς να προσφέρουν πραγματικά τίποτα θετικό στην επιδερμίδα μας. Απλά υπάρχουν για την καλύτερη υφή, όψη, συντήρηση και προώθηση του προϊόντος.
  • Ερευνώντας συγκεκριμένα κάθε συστατικό ανακάλυψα ουσίες που συνδέοντα άμεσα η έμμεσα με μετελλαξιογόνες ασθένειες, αυτοάνοσα νοσήματα, νευρολογικές παθήσεις, αναπνευστικές δυσλειτουργίες, ορμονικές διαταραχές και εκεί που πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα ήταν όταν τις ίδιες ακριβώς ουσίες τις βρήκα και σε προϊόντα για βρέφη και παιδιά. Τα πιο συνηθισμένα συστατικά (συντηρητικά) που ανακαλύφθηκαν και κατηγορήθηκαν τα περασμένα χρόνια ήταν γνωστά ως parabens τα οποία είναι μιμητές οιστρογόνων. Οι μιμητές οιστρογόνων αποτελούν αίτια ανησυχίας καθώς ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες διαταράσσουν την φυσιολογική ισορροπία των ορμονών του σώματος και συνδέονται με περιπτώσεις καρκίνου όπως π.χ. του μαστού που ΤΥΧΑΙΑ έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Όραμα μου…


Καλλυντικά που φροντίζουν με αγάπη την επιδερμίδα μας ενώ ταυτόχρονα θα προάγουν την γενικότερη υγεία του σώματος και της ψυχής μας.


  • Καλλυντικά που προστατεύουν το περιβάλλον και έχουν συμμαχία με την φύση.
  • Καλλυντικά που τα πειράματα τους δεν γίνονται πάνω σε ζώα.
  • Καλλυντικά που προάγουν την οικονομία της χώρας μας.

Δημιουργούμε καλλυντικά φρέσκα, με αγνά συστατικά ΜΟΝΟ από την μητέρα φύση. Εκχυλίσματα, έλαια, λουλούδια, βότανα ,ορυκτά, αιθέρια έλαια και όλα τα παράγωγα τους είναι συμβατά με το δέρμα μας και διεισδύουν μέχρι την καρδιά των κυττάρων μας ώστε να αναγεννήσουν την επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω και όχι μόνο επιφανειακά. Εύχομαι και ονειρεύομαι τα καλλυντικά όλων των εταιρειών να μην είναι καλλυντικά κονσέρβες, με βλαβερά συστατικά για την υγεία μας και την υγεία των παϊδιών μας. Η ομορφιά είναι δύναμη. Ας επιλέξουμε να την αποκτήσουμε με την δύναμη του καλού!
Τα καλλυντικά μας

«Μy Handmade Beauty Cosmetics» by Dimitra GoulaΠοτέ δεν θα τρώγαμε καθημερινά τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες) γιατί λοιπόν να χρησιμοποιούμε καλλυντικά κονσέρβες για το δέρμα μας;